Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Matic Zupan

Matic Zupan je diplomant Fakultete za varnostne vede (2008), smer Varstvoslovje. Po končanem študiju je delal na Fakulteti za varnostne vede kot demonstrator pri predmetih “Uvod v pravo s temelji državne ureditve” ter “Človekove pravice v kazenskem pravosodju”, angažiran pa je bil tudi na več raziskovalnih projektih, vezanih na varstvo človekovih pravic. Leta 2013 se je zaposlil v Kabinetu ministra Ministrstva za kulturo, kjer je bil zadolžen za pripravo Nacionalnega programa za kulturo 2014-2017. Med letoma 2014 in 2018 je deloval kot vodja Kabineta ministra na Ministrstvu za pravosodje. Pred vrnitvijo na ministrstvo je bil zaposlen v mednarodni nevladni organizaciji Regionalni dialog, ki je aktivna zlasti na področju razvoja vladavine prava v Uzbekistanu.

Je avtor in soavtor več člankov s področja kriminologije, penologije in sodne prakse Evropskega sodišča za človekove pravice na področju policijskih pooblastil.