Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

mag. Lilijana Kozlovič

Mag. Lilijana Kozlovič, rojena 30. oktobra 1962, je leta 1997 diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani in pridobila naziv univerzitetna diplomirana pravnica, leta 2012 pa je na tej fakulteti pridobila naziv magistra pravnih znanosti.

Poklicno pot je leta 1981 začela na Ministrstvu za notranje zadeve, in sicer na Policijski upravi Koper, svojo akademsko pot pa nadaljevala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Od leta 1997 je na Upravni enoti Koper vodila Referat za osebna stanja, migracije in javni red ter nato vodila še Oddelek za upravne notranje zadeve. V letih 1999 in 2000 je opravila volontersko pripravništvo na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije. Leta 2004 se je zaposlila na Ministrstvu za javno upravo, kjer je delovala na področju upravnega poslovanja in e-uprave.

Leta 2005 je postala načelnica Upravne enote Koper. To funkcijo je opravljala do izvolitve za poslanko Državnega zbora v letu 2014. V letih 2016–2018 je bila generalna sekretarka Vlade Republike Slovenije. Nato je delovala kot svetovalka Zagovornika načela enakosti. Junija 2019 je bila imenovana za v. d. generalne direktorice Agencije za okolje Republike Slovenije, od decembra 2019 do imenovanja za ministrico za pravosodje pa je to agencijo vodila kot generalna direktorica.