Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Gregor Strojin

Gregor Strojin, državni sekretar

Gregor Strojin je univerzitetni diplomirani pravnik (Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, 2000) z magisterijem iz mednarodnega in primerjalnega prava Chicago Kent College of Law (LL.M., 2002), specializacijo iz prava informacijske tehnologije ter intelektualne lastnine, ter pravniškim državnim izpitom (PDI, 2007).

V času študija je delal v gospodarstvu ter bil eden izmed pobudnikov na področju raziskovanja in razvoja pravnih vidikov interneta in informacijske družbe, z delom na presečišču prava, tehnologij in informacij pa je nadaljeval tudi kasneje. V letih 2001-2002 je bil prejemnik štipendije Ron Brown (ZDA).

Na Vrhovnem sodišču RS se je zaposlil leta 2002. Pri Evidenčnem oddelku Vrhovnega sodišča je deloval zlasti na projektih optimizacije sodnih postopkov in sodne uprave (elektronska zemljiška knjiga, izvršba na podlagi verodostojne listine, objava baz sodne prakse, razvoj spletnih storitev, vzpostavitev sistema izobraževanj sodnikov in sodnega osebja ipd.). Med 2009 in 2017 je bil član Statističnega sveta RS (imenovan s strani Sodnega sveta RS), med 2014 in 2016 pa predsedoval Sosvetu za statistiko kriminalitete. Od leta 2009 je vodil Službo za odnose z javnostmi pri Vrhovnem sodišču RS.

Kot strokovnjak ali predavatelj je sodeloval z vrsto mednarodnih organizacij, zlasti na področjih informatizacije sodnih postopkov, sodne uprave in odnosov z javnostmi v pravosodnih organih.

Iskalnik