Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Marko Maver

Marko Maver

Marko Maver je diplomiral iz okoljevarstvene politike in ekonomije na Univerzi v Marylandu (ZDA), opravljen ima magisterij iz področja globalizacije in razvoja ter doktorat iz mednarodnega okoljevarstvenega prava, oba na Univerzi v Sheffieldu (Velika Britanija). Napisal je številne strokovne članke ter predaval na univerzah in organizacijah v tujini, predvsem na temo okoljevarstva in zmanjševanja emisij toplogrednih plinov iz industrije.

V preteklosti je bil zaposlen kot svetovalec pri družbi Ernst & Young Slovenija, vodil okoljske projekte v organizaciji Bellona Europa aisbl, Bruselj (Belgija) in v kabinetu ministra za okolje in prostor kot sekretar opravljal najzahtevnejše naloge pri vodenju, svetovanju in oblikovanju ključnih sistemskih rešitev.

Sodeloval je tudi pri večjih slovenskih projektih, med drugim je v času predsedovanja Republike Slovenije EU, na veleposlaništvu RS v Washingtonu (ZDA) opravljal pripravništvo, pomagal pa je tudi pri organizaciji petega Strateškega foruma Bled.

V prostem času je veliki ljubitelj teka, letalstva in spodbujanja drugih k zdravem in okolju prijaznem načinu življenja.

Iskalnik