Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Uroš Lampret

Uroš Lampret je leta 1997 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, dve leti pozneje pa še na Fakulteti za družbene vede, smer politologija - obramboslovje. Svojo strokovnost je izpopolnjeval na raznovrstnih usposabljanjih predvsem v tujini, med drugim na Naval Postgraduate School v Montereyu, Baltic Defence College, Nato School Oberammergau in na EU Security and Defence College v Bruslju.

Na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije je zaposlen od aprila 2000. V svoji karieri je opravljal različne vodstvene funkcije znotraj ministrstva, bil je vodja Sektorja za evroatlantske integracije (2011–2013) in vodja Oddelka za Nato (2009–2011), ter tudi dolžnosti na Stalni misiji RS pri zvezi Nato kot svetovalec za obrambno politiko in planiranje (2003–2008). Med letoma 2013 in 2018 je vodil Obrambni oddelek Stalne misije RS pri zvezi Nato v Bruslju. Od avgusta 2018 je vodil Sektor za Nato na Ministrstvu za obrambo.
Uroš Lampret je bil med prvimi civilnimi predstavniki Ministrstva za obrambo, ki je služboval v mednarodnem sekretariatu sedeža Nato (2002–2003) še pred našim polnopravnim članstvom v zavezništvu.

Je poročen in z družino živi v Ljubljani.