Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

mag. Damijan Jaklin

Damijan Jaklin se je rodil 14. aprila 1974 v Murski Soboti. Leta 1993 je končal Srednjo elektro-računalniško šolo Maribor, smer elektrotehnik elektronik. Leta 2002 je diplomiral na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru iz ekonomije, smer menedžment, leta 2009 pa je na Fakulteti za menedžment v Kopru končal specialistični program na smeri menedžment v evropskem okolju. Leta 2016 je na isti fakulteti magistriral s področja menedžmenta.

Po končanem izobraževanju na prvi stopnji se je leta 2003 zaposlil v Turistični zvezi Slovenije, kjer je opravljal delo generalnega sekretarja. Od leta 2006 je župan občine Velika Polana.

Dejaven je na različnih področjih. Bil je predsednik Društva za šport, turizem, razvoj, kulturo Slovenije in ŠTRK Slovenija ter član nevladnih organizacij na lokalni in regionalni ravni.

Poleg rednega izobraževanja se udeležuje tudi raznovrstnih dodatnih izobraževanj s področja pridobivanja evropskih sredstev, vodenja projektov in snovanja razvojnih programov, zaščite ter reševanja v okviru gasilskih izobraževanj.

Vojaški rok je služil leta 1995 v organih za notranje zadeve Republike Slovenije – policija. Na področju zaščite in reševanja je aktiven že vrsto let kot operativni gasilec ter je pridobil čin višjega gasilskega častnika II. stopnje. Je poveljnik Gasilske zveze občine Velika Polana in podpoveljnik v gasilskem regijskem poveljstvu Pomurja.

Je prejemnik več odlikovanj in priznanj na področju gasilstva, med drugim leta 2018 tudi velike plakete za sodelovanje.