Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

ds bizjak gov1

Mag. Miloš Bizjak se je rodil 29. maja 1965 v Postojni. Leta 1990 je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani diplomiral iz obramboslovja in leta 1997 na isti fakulteti magistriral na področju obramboslovja. Po končani fakulteti se je leta 1990 najprej zaposlil v Občini Ajdovščina, kjer je opravil pripravništvo in nato dobil mesto svetovalca v oddelku za obrambo. Od leta 1991 je zaposlen na Ministrstvu za obrambo, in sicer na različnih delovnih mestih. Bil je svetovalec za civilno obrambo v Upravi za obrambo Nova Gorica, vodja oddelka za civilno obrambo v Upravi za obrambo Nova Gorica, vodja Izpostave za obrambo Ajdovščina, vodja Uprave za obrambo Nova Gorica, vodja kabineta ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič, direktor Uprave za obrambo Postojna ter koordinator izpostav Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Mag. Bizjak je bil aktivni udeleženec osamosvojitvene vojne leta 1991. Je rezervni častnik Slovenske vojske s činom poročnik. Šolo za rezervne častnike s področja RKBO je končal leta 1985 v Kruševcu.

Na mesto državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo je bil imenovan septembra 2014 v vladi dr. Mira Cerarja. Vlada Marjana Šarca ga je na to mesto ponovno imenovala 14. septembra 2018.

Iskalnik