Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Na različnih ravneh v nacionalnem in mednarodnem okolju skrbi za izvajanje in usklajenost aktivnosti obrambne politike in načrtovanja, ki izhajajo iz članstva Republike Slovenije v Natu.

Skrbi za nepodvajanje naporov z aktivnostmi EU, tako znotraj Direktorata za obrambno politiko, kot ostalimi organizacijskimi enotami v Ministrstvu za obrambo.

Redno spremlja in analizira razprave in delo relevantnih Natovih odborov, ki zadevajo področje obrambne politike in planiranja ter usmerja delo predstavnikov Republike Slovenije v njih. Oblikuje stališča ministrstva do aktualnih NATO vsebin s področja obrambne politike in planiranja ter jih usklajuje tako znotraj ministrstva in po potrebi tudi medresorsko. Sodeluje pri pripravi nacionalnih stališč in strateških dokumentov s področja obrambne politike in planiranja vezanih na aktivnosti Republike Slovenije v Severnoatlantskem zavezništvu. Pripravlja delovna gradiva, opomnike, predloge in druge informacije za potrebe predstavnikov obrambnega in drugih ministrstev, parlamenta, ter predsednika vlade in države.

Sektor za NATO je notranjeorganizacijska enota Direktorata za obrambno politiko.