Skoči do osrednje vsebine

 • Minister za obrambo Marjan Šarec se je na letališču Otok pri Metliki udeležil slovesnosti ob 78. obletnici pobega in osvoboditve 87 britanskih vojnih ujetnikov iz nemškega taborišča v Ožbaltu v bližini Maribora do Otoka pri Metliki. Tam je bilo med drugo svetovno vojno partizansko letališče, od koder so bili ujetniki prepeljani v italijanski Bari.

 • Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved si je z županoma občin Osilnica in Kostel Alenko Kovač in Ivanom Črnkovičem ogledal odpravljanje posledic vodne ujme v obeh občinah. Kot je povedal, je bilo škode ob ujmi konec minulega tedna po prvih ocenah v 27 slovenskih občinah za 7,7 milijona evrov. Daleč najbolj prizadeti pa sta prav občini Osilnica in Kostel, kjer najhujše posledice odpravlja Slovenska vojska v sodelovanju z Upravo za zaščito in reševanje.

 • Minister za obrambo Marjan Šarec se 20. in 21. septembra, na povabilo črnogorskega ministra za obrambo mag. Raška Konjevića mudi na uradnem obisku v Črni gori.

Aktualno

 • Pri odstranjevanju posledic poplav pomaga tudi Slovenska vojska

  Vodna ujma v petek in soboto je močno prizadela jugovzhod države. Občini Kostel in Osilnica, ki ju je že v soboto obiskal državni sekretar Rudi Medved, sta za pomoč pri odstranjevanju posledic poplav zaprosili tudi Slovensko vojsko, ki je že prisotna na terenu.

 • Uspešen pilotni projekt pomoči BiH na področju priprave evropskih projektov

  Ministrstvo za obrambo je v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve in Centrom za izobraževanje in usposabljanje za mirovne operacije in misije včeraj v Bosni in Hercegovini končalo pilotni projekt usposabljanja predstavnikov tamkajšnjih lokalnih skupnosti za uspešno kandidiranje na razpisih Evropske unije.

 • Vlada sprejela sklep o umiku Slovenije iz programa Boxer

  Vlada se je danes seznanila z Revizijskim poročilom o smotrnosti nabave bojnih kolesnih vozil 8x8 za potrebe Slovenske vojske in sklenila, da se bo Slovenija umaknila iz programa Boxer. O tem bo Ministrstvo za obrambo obvestilo Organizacijo za sodelovanje pri skupnem oboroževanju (francosko Organisation Conjointe de Coopération en matière d'Armement - OCCAR).

Dogodki

 
Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu, Zabrv 12, Ig

Vabilo na novinarsko konferenco ob mesecu požarne varnosti

»Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«
Oktober je tradicionalno mesec požarne varnosti. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije, Slovensko združenje za požarno varstvo in Združenje slovenskih poklicnih gasilcev so pripravili aktivnosti s področja varstva pred požarom, tokrat na temo preprečevanja požara litij-ionskih baterij.