Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Sandi Curin

Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Sandi Čurin, rojen leta 1967 v Kopru, je diplomiral na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani leta 1996. Za tem je nadaljeval izobraževanje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in ga kot magister znanosti zaključil leta 2003. Oba študija je opravljal ob delu in pri tem gradil vzporednice med prakso ter teorijo. Od leta 1992 je bil zaposlen na Policijski upravi Koper v tedanjem Uradu kriminalistične policije, kjer je leta 1996 prevzel vodenje skupine za organizirane kriminalne združbe.

Leta 2001 je svojo kariero nadaljeval na Ministrstvu za notranje zadeve v Službi za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje, kjer je vseskozi pokrival tematike s področja organizirane kriminalitete, obravnavane v okviru različnih mednarodnih organizacij (OVSE, Svet Evrope, Združeni narodi …). V letu 2004 je v kabinetu ministra opravljal naloge svetovalca za sistemske zadeve s področja dela policije, od leta 2005 pa ponovno v Službi za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje kot nosilec kompleksnejših evropskih projektov v regiji Jugovzhodne Evrope.

Leta 2002 je bil s strani Vlade Republike Slovenije imenovan za nacionalnega koordinatorja za boj proti trgovini z ljudmi. Kot prvi na tem področju je v celoti vzpostavil institucionalni sistem delovanja in vodenja medresorske delovne skupine tudi z vključitvijo nevladnih organizacij. Je pobudnik neformalne mreže nacionalnih koordinatorjev za boj proti trgovini z ljudmi, podprte s strani ministrov Brdo procesa in član različnih evropskih ter mednarodnih forumov na tem področju.

Sandi Čurin je avtor večjega števila strokovnih prispevkov s področja preprečevanja in boja proti trgovini z ljudmi, nezakonitih migracij in korupcije. Občasno je gostujoči predavatelj na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru, redno izvaja usposabljanja za javne uslužbence in je aktivno udeležen v javnih nastopih, komentarjih ter razpravah s svojega delovnega področja.

Iskalnik