Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus

Aktualne informacije in navodila najdete na spletni strani Koronavirus COVID-19

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Zoran Poznič

Avtor: Tamino Petelinšek / STA

Akademski kipar mag. Zoran Poznič je bil rojen leta 1959 v Trbovljah. Po končani osnovi šoli je zaključil Srednjo šolo tiska in papirja v Ljubljani (1979) in Srednjo šolo za logistiko v Celju (2003). Leta 2007 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, smer Kiparstvo, leta 2010 pa na tej akademiji še magistriral iz novih vizualnih komunikacij in medijev. Njegovo magistrsko delo ima naslov Socialna struktura videa. Bil je mentor več likovnih skupin, strokovnih žirij ipd.

Že med študijem in tudi pozneje je imel več domačih in tudi mednarodnih razstav. Za svoje delo je leta 2012 prejel prvojunijsko nagrado Občine Trbovlje, leta 2016 in 2017 srebrni znak za inovacije, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, leta 2018 pa mu je za izvirno idejo Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« nagrado podelila tudi Slovenska turistična organizacija.

Od leta 2008 do nastopa funkcije ministra za kulturo je bil direktor Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, od leta 2017 pa je tudi podpredsednik Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

Iskalnik