Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus

Aktualne informacije in navodila najdete na spletni strani Koronavirus COVID-19

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Tanja Kerševan Smokvina

Avtor: Tamino Petelinšek / STA

Dr. Tanja Kerševan Smokvina je diplomirala iz novinarstva (1998) na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Tam je tudi magistrirala (2007) in doktorirala (2014) s področja komunikologije. Pretežni del poklicne poti je bila zaposlena na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) in njenih predhodnikih. Tako doma kot v mednarodnem prostoru si je prizadevala za približevanje raziskovalnega in regulativnega področja ter zagovarjala ureditev, utemeljeno na podatkih, dokazih in ugotovitvah, pridobljenih z raziskovalnimi procesi.

V sodelovanju z mednarodnimi organizacijami, kot so Svet Evrope, Evropski avdiovizualni observatorij, OVSE, UNESCO, s programi Evropske unije, drugimi mednarodnimi fundacijami, medijsko industrijo in strokovnimi združenji je razvijala tudi modele samoregulacije in koregulacije.

Od leta 2016 se med drugim posveča lastni raziskovalni in strokovni dejavnosti ter pedagoškemu delu. Tako sodeluje s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in s Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani, kot pogodbena sodelavka Instituta Jožef Stefan pa je bila vključena v mednarodni projekt COMPACT o družbenih medijih in dezinformacijah.

V letih 2016 in 2017 je delovala kot članica odbora MSI-NET pri Svetu Evrope, kjer je sodelovala pri pripravi priporočil o internetnih posrednikih in študije o vidikih avtomatizirane obdelave podatkov, ki se nanašajo na človekove pravice. V letih 2018 in 2019 deluje kot članica odbora MSI-AUT, ki pripravlja deklaracijo, priporočila in dve študiji s področja vprašanj zagotavljanja in zaščite človekovih pravic v povezavi z različnimi rabami umetne inteligence.

Iskalnik