Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

državna sekretarka, pristojna za področja kmetijstva, hrane in ribištva.
Tatjana Buzeti

Tatjana Buzeti se je rodila 22. marca 1973. Po izobrazbi je diplomantka Biotehniške fakultete v Ljubljani, kasneje pa je opravila še specializacijo s področja mednarodnega menedžmenta po programu MBA v Budimpešti.

Po zaključku študija si je delovne izkušnje nabirala kot projektna sodelavka v podjetju Radenska, kasneje pa se je na Zavodu za zdravstveno varstvo v Murski Soboti zaposlila kot svetovalka direktorice za strateški razvoj, kjer je med drugim tudi opravljala raziskovalno delo na projektih za krepitev zdravja in zmanjševanja neenakosti.

Leta 2005 je postala direktorica Centra za zdravje in razvoj v Murski Soboti, leta 2010 pa se je zaposlila na Ministrstvu za zdravje v direktoratu za javno zdravje. Kasneje je bila na tem ministrstvu imenovana tudi na mesto generalne direktorice direktorata za dolgotrajno oskrbo , od leta 2018 pa je kot strokovnjakinja za politike delovala v okviru Svetovne zdravstvene organizacije v Benetkah. Poleg bogatih izkušenj v zasebnem in javnem sektorju je Buzetijeva tudi nosilka ekološke kmetije na Goričkem, kjer prideluje zelišča in redi drobnico.