Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

V službi spremljamo stanje in usklajujemo vzpostavitev sistema inovacij in prenosa znanja v kmetijstvu (AKIS). Prav tako spremljamo in koordiniramo interdisciplinarne mreže in prenos znanja na področju dela ministrstva.

Na področju dela javnih služb spremljamo stanje in analizo sistemskih rešitev na področju upravljanja javnih služb s področja dela ministrstva. Naše delo obsega spremljanje vključenosti parametrov za spremljanje učinkovitosti izvajanja javne službe v programih in poročilih posrednih uporabnikov proračuna iz pristojnosti ministrstva ter pripravo predlogov za večjo učinkovitost izvajalcev javnih služb in strokovnih nalog.

V naši službi obravnavamo, ocenjujemo in posredujemo priglasitve državnih pomoči s področja kmetijstva in ribištva Evropski komisiji. Dajemo tudi mnenja o skladnosti za državne pomoči, ki pomenijo skupinsko izjemo, in za pomoči de minimis v kmetijstvu in ribištvu.