Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

V Službi za analize spremljamo in analiziramo stanje kmetijstva, gozdarstva in prehrane, spremljamo in ocenjujemo proizvodne stroške pri posameznih kmetijskih pridelkih ter razvijamo sodobne metode ekonomske analize v kmetijstvu in gozdarstvu.

Med našimi nalogami je priprava analiz, povezanih z ukrepi skupne kmetijske politike, politike razvoja podeželja in ukrepi na področju gozdarstva. Redno pripravljamo poročila o izvajanju skupne kmetijske politike.

V naši pristojnosti sta še spremljanje ekonomskega položaja kmetijstva s poudarkom na tržnih razmerah za ključne kmetijske proizvode in priprava aktualnih mesečnih informacij o stanju na posameznih kmetijskih trgih.