Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

Damjan Stanonik se je rodil 29. 9. 1975 v Ljubljani. Prihaja iz kmečke družine. Je poročen, z družino živi v Vodicah. 

Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani politolog. Je dober poznavalec delovanja področja lokalne samouprave, državnih institucij  in institucij Evropske unije, z bogatimi mednarodnimi, organizacijskimi in vodstvenimi izkušnjami.

Svojo poklicno pot je začel na Občini Vodice, kjer je vodil občinsko upravo, delo pa nadaljeval v Javnem podjetju Komunala Vodice, d. o. o., kjer je bil direktor. Kariero je nadaljeval na Ministrstvu za zdravje ter Ministrstvu za zunanje zadeve v kabinetu ministra. Nazadnje je bil zaposlen v Evropskem parlamentu kot akreditirani parlamentarni asistent v pisarni evropskega poslanca.

9. septembra 2019 je bil imenovan na mesto državnega sekretarja na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.