Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Anton Harej

Državni sekretar Harej Anton prihaja iz Dornberka in je po izobrazbi univerzitetni diplomirani politolog. Svojo karierno pot je začel leta 2005 v Službi Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko. Sprva je sodeloval pri ocenjevanju in vodenju prispelih vlog ter dokumentacije za izvajanje izbranih projektov v okviru 2. javnega razpisa programa pobude skupnosti INTERREG IIIA Slovenija-Italija 2000-2006.

Leta 2008 se je zaposlil na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer je sodeloval na različnih projektih, med drugim tudi na programu čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, kjer je svetoval in usmerjal slovenske projektne partnerje pri izvajanju. Hkrati je izpeljal več samostojnih priprav in izvedb seminarjev na temo vodenja projektov, javnega naročanja, državnih pomoči.

Leta 2015 je v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko na Uradu za evropsko teritorialno sodelovanje in finančne mehanizme prevzel pripravo dogodkov programa sodelovanja Italija-Slovenija 2014-2020 v Sloveniji in urejanje področja državnih pomoči za celoten urad za ETS.

Leta 2020 je začel z delom v kabinetu Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kjer je pripravljal programe evropskega teritorialnega sodelovanja (projekti Interreg) za obdobje 2021-2027, spremljal delo makro regionalnih strategij in projektov, z ministrstvi usklajeval strateške projekte ter postal član koordinacijskega odbora za zahodni Balkan.

Aprila 2021 je na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prevzel funkcijo državnega sekretarja.