Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

V sektorju spremljamo stanje in pripravljamo sistemske rešitve za področja živinoreje, dobrega počutja živali, rastlinske proizvodnje in čebelarstva. Pristojni smo za pripravo sektorskih ukrepov SKP v živinoreji, proizvodno vezanih plačilih, vinogradništvu, sadju in zelenjavi, čebelarstvu in drugih področjih rastlinske proizvodnje.

Skrbimo za vodenje in organiziranje dela na področju odobritve rejskih programov in priznavanja rejskih organizacij ter vodenje registrov in evidenc organizacij v živinoreji. Med našimi nalogami je tudi vodenje dela in priznavanje organizacij proizvajalcev na področju živinoreje, sadja in zelenjave ter drugih rastlinskih proizvodov.

V naši pristojnosti je še ohranjanje genskih virov v živinoreji in rastlinski proizvodnji ter spremljanje izvajanja in nadzor javnih služb za živinorejo, čebelarstvo in proizvodnjo kmetijskih rastlin.

Oddelka sektorja za kmetijske trge in sektorske načrte

 • Oddelek za rastlinsko proizvodnjo

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
  Direktorat za kmetijstvo
  Sektor za kmetijske trge in sektorske načrte

  Dunajska 22
  1000 Ljubljana

 • Oddelek za živinorejo

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
  Direktorat za kmetijstvo
  Sektor za kmetijske trge in sektorske načrte

  Dunajska 22
  1000 Ljubljana