Skoči do osrednje vsebine

Boštjan Jambrovič

Boštjan Jambrovič, rojen 3. februarja 1975, je leta 1999 diplomiral na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru ter pridobil naziv univerzitetni diplomirani ekonomist. Na Ministrstvu za javno upravo Republike Slovenije je državni sekretar od 15. novembra 2021.

Ima veliko različnih znanj in izkušenj na področju proizvodnih, storitvenih in trgovskih podjetij v Sloveniji ter v mednarodnem okolju. Svojo poklicno pot je začel v podjetju MLM, d. d., in v letih od 1999 do 2006 napredoval do vodje prodaje, nato je pot nadaljeval v MBI, d. o. o., kjer je od leta 2006 do 2010 vodil prodajo in dejavno sodeloval pri vodenju podjetja. V obdobju od 2010 do 2019 je nadaljeval kariero v AMBA CO, d. o. o., ki je del Skupine Cetis, d. d., kjer je vodil, predstavljal in zastopal družbo kot direktor. Od leta 2020 do nastopa funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo pa je bil direktor podjetja Stramex pet, d. o. o.

Na svoji poti je posebno pozornost namenjal trajnostnemu razvoju podjetja, delu z zaposlenimi, reciklabilnosti ter vitki in okolju prijazni proizvodnji. V letu 2016 je prejel nagrado slovenski embalažni oskar za okolju prijazno trajnostno embalažo za kavo. Je tudi avtor in soavtor člankov v strokovni reviji EOL ter internem glasilu Fokus. Njegove članke je mogoče najti tudi v Priročniku o embalaži v publikacijah založbe Zelena Slovenije.