Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Sektorju za strateški razvoj in kompetence usklajujemo celotno notranje poslovanje Direktorata za informacijsko družbo in informatiko, od določanja strateških ciljev dela in usklajevanja zakonodaje do odgovorov na novinarska in poslanska vprašanja. Pripravljamo načrt službenih poti in usposabljanj ter hkrati razvijamo ustrezni kompetenčni model za učinkovito rabo posebnih znanj in sposobnosti, ki jih imajo naši zaposleni.

Naše delo je usmerjeno v spremljanje zadovoljstva uporabnikov storitev direktorata in usklajevanje mednarodnih dejavnosti z vsebinskih področij direktorata. Pri tem se povezujemo z drugimi organizacijskimi enotami ministrstva in organi državne uprave ter organizacijami javnega sektorja, hkrati pa sodelujemo v različnih delovnih skupinah in projektih doma in v tujini. Med naše naloge spada tudi izvajanje podpornih nalog za Svet za razvoj informatike v državni upravi.

Področja in teme

  • Informatika v državni upravi

    Državna uprava potrebuje za svoje delo učinkovito informatiko, ki združuje različna in med seboj povezana področja. Hitro in zanesljivo delovanje zagotavljamo s centralnim informacijsko-komunikacijskim omrežjem, po katerem teče množica podatkov, ki so ustrezno informacijsko varovani. Da je delovanje med organi čim bolj preprosto in elektronsko, smo razvili različne skupne informacijske rešitve oziroma storitve, ki so na voljo tudi državljanom in gospodarstvu.