Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Sektorju za informacijsko varnost izvajamo naloge s področja informacijske varnosti v informacijskih sistemih državne uprave, ki so v upravljanju Direktorata za informacijsko družbo in informatiko.

Poleg nalog s področja upravljanja informacijske varnosti izvajamo naloge varnostno-operativnega centra, kot so pregled in ugotavljanje ranljivosti spletnih aplikacij in informacijskih sistemov na vseh stopnjah razvoja in delovanja ter ozaveščanje o informacijski varnosti.

V okviru sektorja deluje SIGOV-CERT, ki je odzivni center za obravnavo incidentov s področja informacijske varnosti v informacijskih sistemih državne uprave.

Področja in teme

  • Informatika v državni upravi

    Državna uprava potrebuje za svoje delo učinkovito informatiko, ki združuje različna in med seboj povezana področja. Hitro in zanesljivo delovanje zagotavljamo s centralnim informacijsko-komunikacijskim omrežjem, po katerem teče množica podatkov, ki so ustrezno informacijsko varovani. Da je delovanje med organi čim bolj preprosto in elektronsko, smo razvili različne skupne informacijske rešitve oziroma storitve, ki so na voljo tudi državljanom in gospodarstvu.

  • Informacijska varnost

    Informacijska varnost pomeni varstvo podatkov in informacijskih sistemov pred nezakonitim dostopom, uporabo, razkritjem, ločitvijo, spremembo ali uničenjem. Informacijska varnost šteje kot zaupnost, neokrnjenost in razpoložljivost podatkov ne glede na njihovo obliko: elektronsko, tiskano ali katero drugo.