Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Sektorju za ekonomiko poslovanja urejamo finančno poslovanje Direktorata za informacijsko družbo in informatiko ter se s finančnega vidika povezujemo v delo vseh njegovih organizacijskih enot. Pripravljamo proračun za področje informatike. Prav tako usmerjamo in zagotavljamo njegovo pravilno izvrševanje ter se vključujemo v pripravo zaključnega računa ministrstva. Sodelujemo v postopkih javnega naročanja z delovnega področja direktorata in pri načrtovanju javnih naročil.

Naše delo sta tudi usklajevanje revizijskih postopkov in priprava skupnih stališč glede teh postopkov.

Med naše naloge spada upravljanje projektov, ki so financirani v okviru programov Evropske unije, prek katerih se direktorat povezuje tudi mednarodno.

Področja in teme

  • Informatika v državni upravi

    Državna uprava potrebuje za svoje delo učinkovito informatiko, ki združuje različna in med seboj povezana področja. Hitro in zanesljivo delovanje zagotavljamo s centralnim informacijsko-komunikacijskim omrežjem, po katerem teče množica podatkov, ki so ustrezno informacijsko varovani. Da je delovanje med organi čim bolj preprosto in elektronsko, smo razvili različne skupne informacijske rešitve oziroma storitve, ki so na voljo tudi državljanom in gospodarstvu.