Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Sektorju za arhitekturo in gostovanje informacijskih rešitev oblikujemo in koordiniramo proces življenjskega cikla projektov - od uskladitve projektov za izvedbo do namestitve na testna in produkcijska okolja centralne informacijske infrastrukture, ki je v upravljanju Direktorata za informacijsko družbo in informatiko. Pri tem uvajamo enotne pristope k arhitekturi informacijskih rešitev ter skrbimo za Dokument Generične tehnološke zahteve za razvoj informacijskih rešitev in za licenčne ter odprtokodne modele, ki so pomembni za usmerjanje razvoja informacijskih rešitev. V tem okviru usmerjamo institucije in njihove izvajalce pri oblikovanju tehnološke izvedbe rešitev v smeri vgrajene informacijske varnosti. V okviru sektorja deluje tudi tehnološka skupina java, ki skrbi za delovanje nekaterih informacijskih rešitev ministrstev in organov v sestavi.

V Sektorju smo zadolženi za vzpostavitev projekta/operacije Razvojno inovativnega računalniškega oblaka ter tehnološki del komponent projekta R2GO (Tehnična in semantična prenova registrov in evidenc).

Organizacijski enoti sektorja

 • Oddelek za arhitekturo in standarde

  Ministrstvo za javno upravo
  Direktorat za informatiko
  Sektor za arhitekturo in gostovanje informacijskih rešitev

  Tržaška cesta 21
  1000 Ljubljana


  mag. Igor Škof
  vodja

 • Oddelek za gostovanje informacijskih rešitev

  Ministrstvo za javno upravo
  Direktorat za informatiko
  Sektor za arhitekturo in gostovanje informacijskih rešitev

  Tržaška cesta 21
  1000 Ljubljana


  Mirjana Novović
  vodja

Področja in teme

 • Informatika v državni upravi

  Državna uprava potrebuje za svoje delo učinkovito informatiko, ki združuje različna in med seboj povezana področja. Hitro in zanesljivo delovanje zagotavljamo s centralnim informacijsko-komunikacijskim omrežjem, po katerem teče množica podatkov, ki so ustrezno informacijsko varovani. Da je delovanje med organi čim bolj preprosto in elektronsko, smo razvili različne skupne informacijske rešitve oziroma storitve, ki so na voljo tudi državljanom in gospodarstvu.