Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

  • Ali je povezava med plačilom za delo in možnostmi za nagrajevanje v plačnem sistemu javnega sektorja ustrezna? Ali mehanizmi plačnega sistema javnega sektorja delujejo tako, da so privlačni tudi za mlade? Kakšne so odgovornosti in pristojnosti vodij v javnem sektorju?...
    …je le nekaj vprašanj, na katera skušajo kot osnovo za širšo razpravo, odgovoriti pripravljena izhodišča sprememb plačnega sistema javnega sektorja.

  • Minister za javno upravo Rudi Medved se je z ekipo Ministrstva za javno upravo (MJU) in predstavniki stroke (oddelek za geografijo Filozofske fakultete), v torek, 12. novembra 2019, udeležil 7. kroga pogajanj parlamentarnih strank o možnih spremembah volilne zakonodaje, ki so potekala pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju.

  • V jesenskem času praznuje kar nekaj slovenskih občin, med njimi tudi občina Sevnica, ki svoj občinski praznik obeležuje 12. novembra. Ta dan se v občini Sevnica spomnijo zgodovinsko pomembnega dogodka oz. dejanja iz leta 1941, ko je Dušan Kveder Tomaž kot komandir brežiške čete iz sevniškega zapora (v današnji stavbi sodišča) rešil slovenske rodoljube, - pet vodilnih krajevnih funkcionarjev Osvobodilne fronte. Prav zaradi občinskega praznika je november v Sevnici priložnost za številna druženja, v tem mescu se zvrsti vrsta kulturno družbenih dogodkov in prireditev. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku je tako potekala v petek, 8. novembra 2019, slavnostni govornik na prireditvi pa je bil minister za javno upravo Rudi Medved.

Aktualno

Dogodki

Iskalnik