Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Martina Vuk stoji, naslonjena na stolu

Martina Vuk se je rodila 22. aprila 1979. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana pravnica.

Takoj po diplomi se je zaposlila na takratnem Ministrstvu za šolstvo in šport, v Sektorju za izobraževanje odraslih. Med leti 2006 in 2010 je bila zaposlena na Ministrstvu za javno upravo, kjer je sodelovala pri pogajanjih s sindikati javnega sektorja (zlasti na področju sociale in izobraževanja) in pri implementaciji novega plačnega sistema. Bila je tudi članica Komisije za razlago Kolektivne pogodbe za javni sektor. Med leti 2010 in 2014 je bila zaposlena v stranki Socialni demokrati in v Državnem zboru RS kot strokovna sodelavka poslanske skupine, zadolžena predvsem za področje dela, družine, socialnih zadev, invalidov ter zdravja in človekovih pravic.

Zadnja štiri leta in pol je v dveh vladah opravljala delo državne sekretarke na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Petnajst let je aktivno delovala na mladinski sceni, tako v Sloveniji kot v tujini. Bila je podpredsednica Mladinskega sveta Slovenije. Sodelovala je z različnimi nevladnimi organizacijami, predvsem na področju človekovih pravic in enakosti spolov ter delovala kot trenerka za človekove pravice s certifikatom Sveta Evrope.

Politično udejstvovanje je začela že ob koncu srednje šole, sprva v Mladem forumu Socialnih demokratov, nato pa tudi v stranki Socialni demokrati, tako na lokalni kot nacionalni ravni. Zadnja tri leta je predsednica Ženskega foruma SD. Živi v Ljubljani s partnerjem in dvema sinovoma, ki obiskujeta 1. in 4. razred osnovne šole.

Iskalnik