Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Bojan Kumer je leta 2001 diplomiral in leta 2008 magistriral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Svojo poklicno pot je začel leta 2001 v podjetju Elektro Celje in že leta 2003 prevzel vodenje nakupa in prodaje električne energije, nato pa še istega leta postal vodja enote za trženje z električno energijo. Izvršni direktor trženja z energijo Elektra Celje je postal leta 2004. V vlogah, ki jih je imel, je poskrbel za dvig učinkovitosti in uspešnosti, razvoj novih produktov in storitev, prenovo procesov prodaje in nakupa električne energije, pogajal se je o nakupih energije in upravljal energetski portfelj Elektra Celje.

Po opravljenem magisteriju elektrotehniške znanosti se je leta 2009 zaposlil v podjetju GEN-I kot vodja projektov za razvoj poslovanja v tujini in aktivno sodeloval pri uspešnem prodoru podjetja na tuje trge na področju prodaje. Leto zatem je postal vodja služne prodaje ključnim kupcem – v času njegovega vodenja je skupaj z ekipo dosegel, da je GEN-I postal največji dobavitelj električne energije v Sloveniji.

Leta 2013 je bil v vladi Alenke Bratušek imenovan za državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo, zadolžen za področje energetike. Pripravljal je zakonodajni okvir, strateške energetske dokumente in predlagal vladne usmeritve na področju energetike.

Od leta 2014 je bil direktor družbe Elektro energija in jo iz družbe z izgubo spremenil v zelo dobičkonosno.

14. 9. 2018 ga je Vlada Republike Slovenije imenovala za državnega sekretarja Ministrstva za infrastrukturo.

 

Iskalnik