Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Pomembno obvestilo
V obdobju od 1. do 11.4.2021 aktivnosti v času uradnih ur prosimo opravite po elektronski ali telefonski komunikaciji, stranke sprejmemo izključno izjemoma, po predhodni najavi, če je to nujno potrebno.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

Blaž Košorok

Po končani Poljanski gimnaziji je Blaž Košorok končal študij prava na ljubljanski Pravni fakulteti. Že med študijem in po njem je pridobival mednarodne izkušnje na pravnem področju, saj je opravljal pripravništvo v dunajski odvetniški pisarni Brandstetter, Politzer&Pritz. Po končani pravni fakulteti se je zaposlil kot odvetniški pripravnik v odvetniški pisarni Košorok. Pri svojem delu se je pretežni del ukvarjal z gospodarskim pravom, v večini primerov s tujimi gospodarskimi družbami. V želji po spoznavanju načina dela v drugih odvetniških pisarnah, je odvetniško kandidaturo opravil pri ljubljanskemu odvetniku Andreju Stanovniku.

Na povabilo nadzornega sveta družbe TE-TOL d.o.o. leta 2005 prevzame vodenje družbe, in sicer najprej kot v.d. direktorja družbe, nato pa še polni 5-letni mandat kot direktor te družbe. Zaradi strokovnih referenc in komplementarnega znanja je bil član upravnih odborov strokovnih združenj na področju energetike, v letih 2007-2009 pa član NS Slovenskih železnic, Hidroelektrarn na spodnji Savi d.o.o. ter Opere in baleta v Ljubljani.

Jeseni leta 2012 ga Nadzorni svet družbe Holding Slovenske elektrarne d.o.o. imenuje za generalnega direktorja. Obdobje mandata v družbi HSE so zaznamovale številne preizkušnje, še posebej na finančnem področju, saj je bilo potrebno zagotoviti zaprtje finančne konstrukcije za največji energetski projekt Blok6 Termoelektrarne Šoštanj (sprejem zakona o državnem poroštvu, pogajanja z mednarodnimi bančnimi ustanovami EIB, EBRD, itd.) ter začeti celovito kadrovsko in finančno reorganizacijo družb v skupini HSE (projekt združevanja poslovnih procesov), s poudarkom na družbi Premogovnik Velenje d.d.

Po končanem mandatu generalnega direktorja HSE na povabilo Igorja Akrapoviča nadaljuje, kot COO, svojo poslovno pot v družbi Akrapovič d.d.. Po odhodu iz družbe Akrapovič d.d. je kot kozultant delal v švicarski družbi Energygor AG.

Od začetka leta 2020 pa je bil zaposlen v družbi ELES d.o.o..