Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

Aleš  Mihelič

Aleš Mihelič se je rodil 14. 4. 1984 v kraju Nagold v Nemčiji. Po zaključeni srednješolski izobrazbi, program elektrotehnik telekomunikacij, je izobraževanje nadaljeval na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in pridobil naziv diplomirani inženir elektrotehnike.

Svojo delovno kariero je začel že v študijskem času, ko je delal na področju izdelave in montaže infrastrukturne železniške in cestne opreme v podjetju Tegrad, elektromehanskega razvoja komponent v družbi Danfoss Trata ter vodenja projekta na Fakulteti za elektrotehniko.

Poklicno pot je nato v letih 2013 do 2015 nadaljeval kot samostojni podjetnik, kjer je za dve večji družbi opravljal delo zunanjega strokovnega sodelavca ter bil zadolžen za izdelavo študij in analiz s področja energetskih sistemov, pripravo strokovne dokumentacije in vodenje projektov. V obdobju od 2016 do 2018 je vodil področje termoenergetike v družbi Iskra, ki je poleg energetike zajemalo tudi širši segment nepremičninskega upravljanja. V času njegovega vodenja je dosegel optimizacijo poslovanja, razširitev nabora storitev, dvig kakovosti produktov in storitev ter nekajkratno izboljšanje finančnega poslovanja.

V letu 2017 je ustanovil podjetje Mihelič in partnerji, d. o. o., ki se ukvarja z opravljanjem storitev in podporo gradbenim podjetjem pri delovanju v tujini, pretežno v Nemčiji in Avstriji, od konca leta 2018 pa je v podjetju zaposlen kot direktor družbe. V obdobju od ustanovitve do danes so v družbi poslovanje razširili in tako v svojem segmentu dejavnosti pokrivajo večino slovenskega tržnega deleža in presegajo načrtovane poslovne rezultate. Aleš Mihelič je v tem času podjetje organiziral do te mere, da zaposleni samostojno opravljajo vse poslovne procese, načrtovana pa je tudi širitev poslovanja na druge države.

Od začetka leta 2019 opravlja tudi funkcijo podžupana v Občini Ribnica. Zadolžen je za področje investicij in infrastrukturnih projektov, poleg tega pa deluje tudi na področjih optimizacije delovanja občinske uprave in javnih zavodov, digitalizacije procesov in strateškega načrtovanja razvoja lokalne skupnosti.