Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Reorganizacija vlade

Za delovno področje regionalnega razvoja je pristojno Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

Za delovno področje tehnologije je pristojno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Za delovno področje oskrbe z naftnimi derivati je pristojno Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

 • Državni zbor je potrdil Zakon o pomoči za zagotovitev večje letalske povezljivosti. Zakon bo izboljšal letalsko povezljivost Slovenije, in sicer z ohranjanjem obstoječih in s spodbujanjem vzpostavitve novih rednih letalskih prog v Slovenijo, ki so zaradi posledic pandemije virusa COVID-19 prenehale obratovati.

 • Državni zbor je sprejel novelo Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize, ki gospodarstvu obeta 1 milijardo evrov pomoči. Novela vsebinsko ne spreminja načina, na katerega bo država pomagala podjetjem pri premagovanju posledic energetske krize, določa pa, da upravičenci, ki imajo regulirano ceno električne energije, ne morejo prejeti hkrati še pomoči za gospodarstvo za obdobje regulacije.

 • Danes se začne uporabljati novi Zakon o varstvu potrošnikov ter Pravilnik o načinu označevanja cen blaga, digitalnih vsebin in storitev ter objavi znižanja cene blaga

Novice

 • SPIRIT Slovenija vabi v program "Vodenje izvoznega poslovanja"

  Javna agencija SPIRIT Slovenija marca letos pričenja z usposabljanjem nove generacije izvoznih managerjev. Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management (ITM) velja za enega najučinkovitejših izobraževalnih programov s področja izvoznega poslovanja v Evropski uniji. Na voljo je le še nekaj prostih mest, prijava v program je možna do 3. februarja 2023.

 • Začetek uporabe novega Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence

  Danes, 26. januarja 2023, se začnejo uporabljati določila novega Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Novi zakon v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo in nadgrajuje nekatera določila do sedaj veljavnega zakona.

 • V Sloveniji imamo kar 70 različnih rokodelskih panog

  To so zaključki raziskovalnega projekta Seznam rokodelskih panog, ki ga je v okviru priprave predloga Zakona za ohranjanje in razvoj rokodelstva za Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport izvedel Slovenski etnografski muzej skupaj s strokovnimi partnerji.

Dogodki

  do
Colorado Springs in Denver v ZDA

Gospodarska delegacija s področja vesoljske in obrambne industrije v ZDA

Predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA. V času obiska bodo podjetja sodelovala na 38. konferenci Space Symposium ter obiskala Univerzo Colorado Boulder.