Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Mag. Aleš Cantarutti, rojen 15. avgusta 1972, je univerzitetni diplomirani sociolog-kadrovski management, od leta 2009 je bil zaposlen kot direktor Centra za mednarodno poslovanje na Gospodarski zbornici Slovenije.

Delovne izkušnje je pridobil po pripravništvu v Javor Pivka, d. d., najprej v oglaševalski agenciji Formitas BBDO kot skrbnik ključnih kupcev, nato od januarja 2000 do junija 2006 v Javor Pivka, d. d., kot vodja marketinga in prodaje in leta 2005 kot vodja prodaje v Moskvi. Od junija 2006 do junija 2007 je bil direktor v Fabrika plus, s. p., ki je opravljala naloge s področja tržnih komunikacij in strateškega marketinga. Bil je tudi predavatelj na višji strokovni šoli Postojna za predmet Poslovni sporazumevanje in vodenje. Od leta 2008 je bil zaposlen na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) kot vodja področja internacionalizacija, od leta 2009 pa kot direktor Centra za mednarodno poslovanje na GZS.

18. decembra 2014 ga je Vlada RS imenovala za državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, 13. septembra 2018 pa je bil ponovno imenovan za državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Iskalnik