Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

jazbecS

Saša Jazbec je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1996 zaključila študij bančno finančne smeri z delom Izvedeni finančni instrumenti in slovenski finančni trg, leta 2000 pa magistrski študij na isti fakulteti z delom Listinjenje premoženja.

Delovne izkušnje je nabirala na Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev, v Banki Slovenije, kjer je bila upravljavka deviznih rezerv, med leti 2002 in 2009 vodja odseka Upravljanje s tveganji ter članica ekipe za prevzem evra. Izkušnje je nabirala tudi na področju poslovnega svetovanja in v Ministrstvu za finance v Sektorju za napovedovanje fiskalnih tokov znotraj Direktorata za proračun, kjer je bila članica delovne skupine za pripravo projekcij izdatkov, povezanih s staranjem prebivalstva.

Od novembra 2013 je kot generalna direktorica vodila Direktorat za proračun v Ministrstvu za finance, od aprila 2017 do septembra 2018 pa je kot državna sekretarka na ministrstvu za finance bdela nad področjem proračuna in javnega računovodstva. Z 21. septembrom 2018 je bila na to funkcijo ponovno imenovana.

Iskalnik