Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Ponastavi

Mesec znanosti 2022

V letu 2022 se Mesec znanosti vrača v svoji bolj uveljavljeni podobi. Od konca septembra do konca decembra se bodo zvrstili številni dogodki na različnih področjih znanosti in znanstvene politike. Med njimi bodo tudi nekatere novosti kot so Dan odprte znanosti 2022 in dan odprtih vrat slovenskih superračunalnikov ter uveljavljeni dogodki kot je podelitev nacionalnih nagrad na področju znanosti in inovacij, delavnice od duševnem zdravju raziskovalcev Mlade akademije in letni posvet raziskovalcev v tujini, ki ga organizira društvo VTIS.

  do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Masarykova 16
Velika dvorana

4. Platforma znanja: »Prihodnost vrednotenja raziskav: prenova od zaveze do izvedbe«

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport organizira posvet »Prihodnost vrednotenja raziskav: prenova od zaveze do izvedbe«. Na posvetu, ki bo potekal 13. decembra 2022 od 10. do 14. ure v Veliki dvorani ministrstva na Masarykovi 16 v Ljubljani, si želimo z vami deliti informacije o aktualnih pobudah za prihodnji razvoj vrednotenja na področju raziskav na EU ravni ter izmenjati mnenja o izzivih in prioritetah prenove na nacionalni ravni.

  do
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana
(TV prenos na RTV SLO)

Podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti

Republika Slovenija izjemne dosežke na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti nagrajuje že vse do leta 1997. O nagradah in priznanjih odloča Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki vsako leto podeli največ 15 nagrad in priznanj.

  do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Masarykova 16
Velika dvorana

Evropska misija "Mesta": Določanje prvih korakov k podnebno nevtralnemu mestu

Namen dogodka je odpreti razpravo o prvih korakih, ki so potrebni, da mesto stopi na poti podnebne nevtralnosti. Osrednji del dogodka bodo predstavljale 3 delavnice, ki se bodo posvečale javnemu potniškemu prometu, energetski učinkovitosti in krožnemu gospodarstvu.
Dogodek bo predstavljal vzorčen primer vključevanja deležnikov v proces odločanja pri obravnavi široke tematike podnebne nevtralnosti. Prinesel bo nabor konkretnih in uresničljivih ukrepov, ki se jih morajo mesta lotiti na samem začetku procesa doseganja podnebne nevtralnosti do 2030.