Skoči do osrednje vsebine

Javna predstavitev strokovnih stališč na področju ustvarjanja varnega in spodbudnega učnega okolja

do
Skupina za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023–2033 (NPVI) vabi na javno predstavitev strokovnih stališč in predlogov na področju ustvarjanja varnega in spodbudnega učnega okolja za optimalen razvoj posameznika.

Javna predstavitev bo 25. septembra 2023, s pričetkom ob 12.00 uri, na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, predavalnica 212, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana.

Namen dogodka je soočiti strokovne poglede, še posebej pa konkretne izkušnje in predloge za sistemske rešitve iz pedagoške prakse vrtcev in šol, da bi bili strateški cilji in ukrepi, ki jih bo skupina predlagala, optimalno naravnani za vse otroke, učence in dijake, pa tudi za vse pedagoške, svetovalne in vodstvene delavce v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Na dogodku bo zbrane s kratkim nagovorom pozdravil tudi minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda.

Več informacij o delu skupine in dogodku je v pripetih dokumentih in na spodnjih povezavah. 

  • Izboljšanje slovenskega sistema vzgoje in izobraževanja je naša skupna zaveza, za katero je potreben strokovni, družbeni in politični konsenz. Gre za dolgotrajen proces, ki terja domišljene sistemske rešitve. Zato smo na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje imenovali delovne skupine strokovnjakov, ki bodo v sodelovanju z javnostmi pripravili analizo obstoječega stanja in predloge za izboljšave.