Skoči do osrednje vsebine

Vidno-nevidno. Sodoben poklon Plečnikovemu opusu

do
Plečnikova hiša, Ljubljana
Na jubilejno leto bosta dogajanje v Plečnikovi hiši zaznamovala mednarodno uveljavljena avtorja Olaf Nicolai, svetovno znani nemški umetnik in profesor, ter Luca Lo Pinto, umetniški direktor muzeja MACRO iz Rima.
Plečnikova delovna miza

Male sodobne intervencije v Plečnikovo hišo bodo vzpostavljale dvogovor s Plečnikovo zbirko | Avtor Matevž Paternoster/MGML

Konec maja bosta v Plečnikovi hiši kurirala razstavo z delovnim naslovom Vidno-Nevidno, kjer bosta v hišo umestila manjše intervencije, dela pomembnih svetovnih umetnikov. Intervencije v Plečnikovo zbirko bosta ob pomoči kustosinje Ane Porok umestila na subtilen, neagresiven način in s tem Plečnikovo delo postavila v dialog s sodobnimi umetniškimi praksami. Male intervencije, pogledi, tekstovne intervencije bodo same po sebi težko opazne, vendar bodo s svojo sporočilnostjo iskale minuciozni, a pomembnem dvogovor s Plečnikovim delom in bogato zbirko, ki jo hrani Plečnikova hiša. Dela svetovno pomembnih avtorjev bodo poklon Plečnikovemu opusu in bodo branje njegovega dela postavila v drugačen, zelo sodoben kontekst.

Plečnikova hiša