Skoči do osrednje vsebine

Na zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo o ribolovnih kvotah in zagotavljanju prehranske varnosti v kriznih časih

do
Bruselj, Belgija
Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil rednega zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo v Bruslj, ki bo zadnje v času predsedovanja Slovenije Svetu EU. Vzporedno z zasedanjem bodo potekala tudi zahtevna pogajanja o ribolovnih možnostih.

Osrednja pozornost na zasedanju bo namenjena dogovorom glede ribolovnih kvot za leto 2022. Na področju kmetijstva je predviden sprejem sklepov sveta o načrtu izrednih ukrepov za zagotavljanje prehranske varnosti. Potekala bo tudi razprava o nepoštenih trgovinskih praksah v verigi preskrbe s hrano ter o stanju na področju priprav strateških načrtov skupne kmetijske politike. Ministri bodo pozornost namenili tudi področju boja proti krčenju gozdov, nezakonitim sečnjam in degradaciji.

Dodatne informacije o zasedanju ter o aktivnostih za medije (door-step izjavi ministra dr. Jožeta Podgorška ter prenosu novinarske konference) na spletni strani Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo.

Medijem bomo po dogodku posredovano sporočilo za javnost.