Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministra dr. Logarja na Bavarskem in udeležba na 32. zasedanju Stalne mešane slovensko-bavarske komisije

do
Luksemburg.
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v jutri, 22. junija 2021, na delovnem obisku na Bavarskem. Srečal se bo z bavarsko ministrico za evropske in mednarodne zadeve Melanie Huml. Ministra bosta podpisala skupno izjavo o krepitvi sodelovanja med Slovenijo in Bavarsko ter se udeležila zaključnega dela zasedanja Stalne mešane slovensko-bavarske komisije.

Osrednja tema pogovorov med ministroma bodo aktivnosti za poglabljanje političnih in gospodarskih odnosov med Slovenijo in Bavarsko. Ministra bosta izmenjala poglede na izzive slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, ki so povezani s posledicami pandemije covida-19, krepitvijo odpornosti Unije na krize in okrevanjem evropskega gospodarstva. Sogovornika bosta ocenila še stanje na področju migracij in izmenjala poglede na širitev Evropske unije na Zahodni Balkan. 

32. zasedanje Stalne mešane slovensko-bavarske komisije bo potekalo v organizaciji Bavarske državne pisarne 21. in 22. junija 2021 v Münchnu. Namen zasedanja je krepitev sodelovanja v okviru skupnih projektov in opredelitev novih priložnosti za povezovanje.