Skoči do osrednje vsebine

Vabilo podjetjem za sodelovanje v gospodarski delegaciji na Poljsko in otvoritev Konzulata RS v Katovicah

do
Ministrstvo za zunanje zadeve RS in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije ter Javno agencijo SPIRIT vabi zainteresirana slovenska podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo med 15. in 17. oktobrom letos obiskala mesto Katovice na Poljskem. Delegacijo bo vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS Zdravko Počivalšek.

V okviru obiska bo potekal Slovensko – poljski poslovni forum, kjer bodo možna poslovna srečanja med slovenskimi in poljskimi podjetji ter 9. evropski kongres malih in srednje velikih podjetij, kjer organizatorji pričakujejo več kot 1000 podjetij in institucij.

V okviru tridnevnega obiska predstavnikov slovenskih podjetij bodo poleg bilateralne konference ter udeležb na dogodkih in sestankih med podjetji v okviru kongresa, lokalni organizatorji organizirali obiske nekaterih lokalnih podjetij in institucij v skladu z vašimi interesi. Delegacija se bo udeležila tudi uradne otvoritve  Konzulata RS v Katovicah, kjer bo organizirano poslovno druženje.

Regionalna gospodarska zbornica v Katovicah je za skupno sodelovanje s potencialnimi poljskimi sogovorniki predlagala predvsem naslednja zanimiva področja: IKT, avtomobilska industrija, digitalizacija, visokotehnološki izdelki in tehnologije, kibernetska varnost, medicinska oprema in novi pristopi v zdravstvu, inovativnost, napredne tehnologije - vključno z industrijo 4.0 ter pametnimi tehnologijami.

Seveda so k udeležbi vabljena tudi zainteresirana podjetja iz ostalih področij, ki iščejo nove poslovne priložnosti na Poljskem, znotraj EU, pa tudi širše.

Za mala, mikro in srednje velika podjetja obstaja možnost sofinanciranja stroškov v okviru spodbud Slovenskega podjetniškega sklada.

Prijavni obrazec, ki se nahaja na spletni strani: https://www.gzs.si/Dogodki/15-10-2019/gospodarska-delegacija-na-poljsko- nam v angleškem jeziku pošljite najkasneje do petka 6. septembra 2019. Število udeležencev v delegaciji je omejeno, prijave organizatorji sprejemamo do zasedbe razpoložljivih prostih mest.

Vljudno vabljeni, da se udeležite obiska podjetij v Katovicah!