Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda se bo udeležil zasedanja Sveta za izobraževanje, mladino, kulturo in šport

do
Bruselj
Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda se odpravlja na zasedanje v Bruselj.

Minister se bo v dopoldanskih urah udeležil zasedanja ministrov, pristojnih za mladino, v popoldanskem času pa zasedanja ministrov, pristojnih za izobraževanje.  

Na zasedanju ministrov, pristojnih za mladino, je predviden sprejem sklepov Sveta o zapuščini evropskega leta mladih 2022, sklepov Sveta o evropski in mednarodnih agendah za otroke in mlade, resolucije Sveta o politiki mladinskega dela in sklepov Sveta o vključujočih družbah za mlade. 

 Belgijsko predsedstvo načrtuje tudi politično razpravo, ki bo usmerjena na priporočila EU mladinske konference, ki je v organizaciji belgijskega predsedstva marca 2024 potekala v Gentu, s poudarkom na mehanizmih spremljanja in izvedbenih ukrepih, ki jih države članice prepoznajo kot ključne za vključevanje mladih.

Na zasedanju ministrov za izobraževanje je predviden sprejem priporočila Sveta »Evropa v gibanju« - priložnosti za učno mobilnost za vse in sklepov Sveta o spodbujanju z informacijami podprte politike in prakse v izobraževanju in usposabljanju za uresničitev evropskega izobraževalnega prostora. 

V okviru politične razprave ministrov bo osrednja tema umetna inteligenca, predvsem v luči tehnoloških inovacij in kakovostnega izobraževanja za vse.